Tarih: 24.07.2024 01:48

Yusuf TEKİN; Göle'deki Organik ürünlerin Kıymetini Bilmiyoruz.

Facebook Twitter Linked-in

Dünya'da tarım ve hayvancılıkta daha fazla kazanmak için önemli değişiklikler yaşanıyor. İlçemizde ve yöresinde 100 Yıldır silaj yem korunga ve yonca ekimini bir türlü başaramadık Diyen Tekin Kardeşler Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Mahir TEKİN; az masrafla modern tarım ve hayvancılık yapmanın zamanı geldi dedi.

            Taşı toprağı altın deyip istemeyerek İstanbul'a, göç ederken uzun yıllar baba ocağını yalnız bıraktık diyen Tekin Kardeşler Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Mahir TEKİN; imkan olan her Göleli hemşehrimiz ev yapıp ve yatırım yapıp geriye dönüşü özendirip baba ocağını şenlendirmeliyiz.

YONCA EKİMİN ÖZENDİYORLUD

            22. Göle Ulusal Kaşar festival nedeniyle Serhat Birikim Gazetesine bir açıklamada bulunan Tekin Kardeşler Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Mahir TEKİN; her yıl memlekete gitmek ve baba ocağını şenlendirmek için 60 dönüm arazimizin üzerine güzel bir ev yaparak bağımızı güçlendirdik. diyerek konuşmalarını şöyle sürdürdü;

Göle'lileri,  Baba Ocağına Özendirmeliyiz

            Baba ocağımız (Kirziyan) Karlıyazı köyümüze ev yaptıktan sonra Erzurum Orman işletme müdürlüğünden çam ağacı ve ladin ağacı getirerek diktik. 

            Hepimizin bildiği gibi  yöre halkı kurak geçen yıllarda hayvanların yiyeceği için  büyük sıkıntılar çekiliyor.  Büyük paralarla saman alıyorlar, Bizde örnek olması ve tarımda yeni bir çıkış yapıp bütün çiftçilerin dikkatlerini çekmek özellikle yılda 3 kez ürün veren YONCA'yı ekmeye karar verdik. 

            Yurdumuzun hemen hemen her bölgesinde yetişen Uzun ömürlü çok yıllık bir baklagil yem bitkisi YONCA Protein değeri %10 -19 arasında değişir. A vitamini ve mineral maddelerce zengindir. Ama samanın protein değeri sıfırdır. Hayvanlarımızı yoncayla beylersek, gerek etinden gerek sütünden kat kat fazla bir verim alırız.

             Tabiki yonca ekiminin su sorunu vardır. Kuyulardan elektrikli motorlarla su çekip tarlaya sulamak çok maliyetli olduğu için, biz şirket olarak bu konunun uzmanlarıyla görüştük. güneş enerjisi sistemini kurup Sıfır maliyetli elektrik üretmek için çalışmaları başlattık.

            Sistem otursa önce köyümüzde sonra Göle ilçemizde üretiminin hızlanmasına çaba göstereceğiz 

            Tarımla alakalı yaptığımız çalışmaların tek amacı anlattığım gibi Göle'de çiftçilik yapan diğer köylülerinde Hollanda ve başka ülkelerdeki gibi kaliteli çok kazançlı bir üretime başlamalarına ön ayak olmaktır. 

            Bu nedenle  çalışmalarımızı  üreticilerle paylaşıp onları bu sisteme özendirip daha fazla kazanması sağlamaktır. Bütün üreticiler tarım ve hayvancılıkta yeni bir üretimle yönetimiyle devam ederse az masrafla çok kazanacaktır. zaten üreticinin sıkıntısında budur. 

            Çok mutluyuz. Artık baba ocağında ailece yakılarımızla yaşam sürdüreceğimiz evimiz var.  Şimdi memleketime yatırım yapmak için çalışmaları başlattık. Baba ocağını yalnız bırakmamak ve şenlendirmek için bütün hemşrilerimi yatırıma davet ediyorum.

Mahir KÜPELİ/İstanbul/Serhat Birikim

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —